Rusia îşi foloseşte armele contra foştilor săi supuşi, iar singura diplomaţie pe care o promovează este cea coercitivă, după principiul „asculţi de Moscova, e bine; nu asculţi, va folosi tot ce poate împotriva ta”, scrie Ziare.com, în ediţia de miercuri, 4 august.

Potrivit publicaţiei româneşti, surpriza pregătită de ruşi–războiul economic - contra actualei conduceri de la Chişinău, plus acţiunile de subminare a Alianţei pentru Integrare Europeană, vor aduce comuniştii la putere şi R.Moldova - la sapă de lemn.
 
Publicaţia Ziare.com notează că acum este momentul potrivit ca Moscova să-şi folosească armele contra R.Moldova, deoarece autorităţile de la Chişinău „prea se orientează spre Vest”, iar preşedintele interimar al ţării Mihai Ghimpu se tot declară român. ”Rusia a ales bine perioada în care să lovească Guvernul pro-românesc de la Chişinău. Pentru că peste Prut urmează ceva esenţial pentru viitorul politic al ţării. Schimbarea Constituţiei....Fac asta chiar dacă aduce Moldova la sapă de lemn”.
 
„Liderii Rusiei nu ezită când vine vorba de propriile interese. Rusia nu crede în lacrimi, crede doar în forţă. Aşa a procedat cu Ucraina, când i-a tăiat gazele fără să ezite, aşa a procedat chiar şi cu aliatul său Belarus”.
 
Interzicerea importul de vinuri moldoveneşti şi apă minerală din Republica Moldova, potrivit aceleiaşi surse va „răni adânc” ţara, provocându-i pierderi de sute de milioane de euro. În ciuda planului calculat de ruşi, „s-ar putea să nu le iasă întru totul”.
 
„În multe tări, populaţia s-a revoltat faţă de candidaţii susţinuţi de Kremlin, tocmai pentru că simţeau că ruşii le forţează mâna. Ar putea fi şi cazul R.Moldova”, conchide Ziare.com.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE