Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Acţiunii Populare susţine că Vladimir  Voronin nu poate să-l atace pe Plohotniuc, pentru că astfel ar recunoaşte legăturile pe care le-a avut cu acesta. El declară că campania lansată împotriva lui Plohotniuc nu este în avantajul PCRM, ci mai degrabă în susţinerea Alianţei pentru Integrare Europeană. Declaraţia a fost lansată în cadrul unei conferinţe de presă, miercuri, 4 august.

PCRM este “beneficiarul moştenirii pe care i-a lăsat-o Republicii Moldova prin Dodon, Muntean şi Reidman, care mai sunt în legături cu Plohotniuc.  Voronin încă mai face figuri destul de frumoase într-un joc foarte urât.  Toată lumea înţelege că el nu mai are nici un control,  fiind un lup bătrân care şi-a pierdut şi potenţa şi posibilitatea de a mai ţine haita în jurul lui”, a declarat Mocanu.
Liderul MAP mai spune că  Vladimir Voronin nu are cum să iasă basma curată din această "istorie cu iz criminal. Dacă se scoate la iveală totul, inclusiv relațiile cu Plohotniuc, vă asigur eu, Voronin și Plohotniuc ajung la pușcărie", a conchis Mocanu.
Totodată, Mocanu declară că va spijini Alianţa din afară, gratuit, indiferent dacă aceasta va înainta la alegerile prezidenţiale un candidat comun sau va veni fiecare cu unul propriu.
Menţionăm că astăzi, Vladimir Plohotniuc l-a atacat în judecată pe Sergiu Mocanu, cerându-i despăgubiri pentru lezarea onoarei și demnității 2 milioane de lei, bani pe care, potrivit unui comunicat,  îi va dona sinistraţilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE