Renumitul ziar american „The Washington Post” a scris în ediția sa de ieri despre numirea candidatului PLDM, Maia Sandu, la funcția de prim-ministru, anunță Politik.md. Publicația anunță că aceasta este fost economist al Băncii Mondiale și că are o experiență reușită în calitatea sa de ministru al Educației.
„Maia Sandu a lucrat în cadrul Băncii Mondiale în Chișinău, apoi la Washington, înainte de a deveni ministru al Educației în 2012. Ea a fost lăudată pentru reformele făcute în sistemul de Educație, prin reducerea numărului de școli, modernizarea curriculei școlare și economisirea banilor.  
Partidul Liberal Democrat a nominalizat-o pe Sandu joi, a doua zi după ce au semnat un Acord cu Partidul Liberal și Partidul Democrat să formeze o Alianță pro-europeană. Se așteaptă aprobarea dnei Sandu, în vârstă de 43 de ani, de către Parlament în săptămâna viitoare, după ce își va prezenta Cabinetul de Miniștri”, scriu jurnaliștii americani cu referire la agenția de presă  Associated Press.
Amintim, că astăzi au avut loc noi discuții în privința candidaților pentru funcția de prim-ministru și Cabinetul de Miniștri. După discuții, însă, reprezentanții partidelor au fugit de presă. Astfel, negocierile vor continua, și asta în timp de liderii au anunțat că până la finele lunii iulie urmează să fie învestit noul Guvern.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE