www.club50.mdFormaţiunile şi personalităţile politice care vor susţine încadrarea femeilor în viaţa politică vor fi premiaţi. Iniţiativa a fost lansată joi, 4 februarie, de Clubului Politic al Femeilor 50/50.
Directorul executiv al Clubului, Ecaterina Mardarovici, a declarat că într-o democraţie autentică femeile trebuie să participe la actul de guvernare şi la luarea deciziilor. Consiliul Europei a recomandat R. Moldova să aibă o cotă de reprezentare a femeilor de 30-40 la sută. Cu părere de rău, spune Ecaterina Mardarovici, în R. Moldova femeile nu sunt apreciate după calităţi şi abilităţi.
Premiul se va acorda în fiacre an începând cu 2010, în conformitate cu Regulamentul „premiului pentru Egalitatea Genurilor”. Orice organizaţie neguvernamentală, instituţie publică sau persoană fizică este în drept să nominalizeze partide politice sau persoane publice eligibile pentru concurs. De asemenea, fiecare partid politic îşi poate înainta propria candidatură.
Participanţii la concurs vor completa un formular de aplicare în care vor descrie în ce mod acţiunile, iniţiativele sau programele desfăşurate de acestea au îmbunătăţit implicarea femeilor în activitatea publică sau politică.
Câştigătorii vor fi selectaţi de către un juriu independent. Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe pagina de internet al Clubului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE