Mai mulți deputați, dar și lideri de partide vizați în cadrul sondajului prezentat astăzi au reacționat după ce au aflat rezultatele cu privire la intenția de vot a cetățenilor, informează Politik.md.
Cei care au jubilat sunt partidele de opoziție. Liderul socialiștilor, Igor Dodon, și cel al formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, s-au declarat încântați de aceste rezultate. Dodon susține că cei din actuala guvernare se tem să piardă influența, de aceea încearcă  să-i certe pe cei din partidele de stânga. „Mă adresez viitorilor parteneri: noi putem să schimbăm cursul istoriei și să oprim distrugerea statalității în R. Moldova. Suntem obligați să renunțăm la disensiuni, interese de partid și supărări... e pus în joc viitorul țării”, scrie Igor Dodon, pe pagina sa de facebook.
Mai puțin optimist este liberal-democratul Tudor Deliu, care totuși susține că sondajele de opinie sunt puțin credibile.
„Nu sunt prea credul în sondajele de opinie, dar niciodată nu le-am negat. Este o lecție, astfel se poate redresa situația. Nu trebuie să ne îngrijioreze acest sondaj, dar trebuie să ne punem întrebarea de ce? O singură dată am menționat că votul cetățeanului este cel care va demonstra, cel care contează. PLDM se află într-o situație nu chiar atât de prielnică, să vedem ce e de făcut. Au mai fost comise și unele erori”, a spus Tudor Deliu, în cadrul unei conferințe de presă.
Mulțumit de rezultate este și liderul partidului extra-parlamentar, Renato Usatîi.  „Binișor, Vă mulțumesc pentru încredere!!!”, a comentat acesta rezultatele sondajului.
Președintele Parlamentului, democratul Andrian Candu a menționat că este destul de sceptic în privința sondajelor efectuate de către sociologi. El s-a declarat convins că la următoarele alegeri parlamentare PD va trece pragul electoral și că „sondajele sunt făcute într-o anumită situație, care depinde și de starea generală a cetățenilor”. 
Menționăm, că în cadrul ultimului sondaj publica azi de CBS-Axa, majoritatea din actualele partide politice ar pica la alegeri. În schimb în Parlament ar accede mai multe partide de opoziție. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE