realitatea.netÎnceput de martie nemilos în Italia. Ploi torenţiale şi furtuni violente s-au abătut asupra mai multor regiuni din nordul şi centrul ţării. În regiunea Marche trei oameni au murit, alţi trei sunt daţi dispăruţi, iar aproape o sută de persoane sunt rănite. Din caza condiţiilor meteorologice nefavorabile, aerportul din Ancona a fost închis.

Nouă râuri din regiunea Marche, din centrul Italiei, au ieşit din matcă în urma ploilor abundente care au început încă de marţi. Apele care au depăşit înălţimea de un metru şi jumătate au inundat centrul orăşelului Casette d'Ete. Administraţia locală şi protecţia civilă au început evacuarea familiilor afectate.
Nici sudul Italiei nu a fost scutit de necazuri. În Calabria şi Sicilia, mai multe zone au rămas fără electricitate din cauza alunecărilor de teren. Vântul a atins pe alocuri 147 km pe oră. Pompierii şi forţele de ordine au fost solicitate pentru a curăţa străzile blocate de copaci. Potrivit meteorologilor, astfel de fenomene nu s-au mai întâlnit în aceste regiuni de peste 20 de ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE