Suntem în prag de sărbători şi toţi sunt în perioada agitată de pregătiri pentru marele eveniment. Şi politicienii nu fac excepţie în acest sens. Reporterul Politik.md, a discutat cu unii politicieni din Republica Moldova şi a aflat ce planuri au pentru sărbători şi ce tradiţii se respectă la ei în familie.
Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu a declarat că, în perioada vacanţei parlamentare îşi doreşte o scurtă escapadă undeva, unde e ferit de zgomote, pentru că nu va avea posibilitatea să meargă la munte sau la mare.  „Voi rezerva câteva zile, poate o săptămână și voi găsi un loc tihnit, de dorit în pădure undeva, cu multă zăpadă, ca să stau cu familia, cu soția și cu copiii. Am mare nevoie de acest lucru. Asta va fi vacanța mea. De sărbători, am cerut de la Moş Crăciun multă sănătate pentru cei dragi, pentru părinţi, pentru copii - multă izbândă, mult success, pentru soţia mea dragă, ca toate lucrurile să fie în ordine şi să se bucure de tot ce-şi doreşte, iar pentru ţară – viitor, în acest an care vine, să fie încă o piatră puternică pusă la temelia statalităţii şi suveranităţii R. Moldova”, a declarat Marian Lupu.
Liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat pentru Politik.md. căîşi doreşte să serbeze undeva, unde să scape de problemele din Parlament. Referitor la tradiţiile familiei sale de sărbători, liberalul ne-a povestit lucruri interesante, pe care le-a învăţat acasă şi care nu se regăsesc în Chişinău. “Ne pregăteam, aşteptam Crăciunul. Seara ne duceam să prindem vrăbii, căci dimineaţa, la noi la Coloniţa, prima era carnea de vrabie, şi e foarte gustoasă. Mama pregătea totul, dar eu aveam grijă să prind vrăbii, aşa am fost crescut. Toţi copii, care au crescut la sat, au cu totul alte tradiţii, dar la oraş e altfel. Te duci la magazin, iei un cozonac şi nu mai cauţi vrăbii. Nu se taie porcul, nu se mănâncă urechiuşa, ne-am modernizat”,  a menţionat Mihai Ghimpu.
Şi liderul PLDM, Vlad Filat i-a împărtăşit reporterului nostru planurile sale de sărbători, menţionând că tot ce-şi doreşte este să petreacă sărbătorile frumos. “Voi rămâne la Chişinău. Sper să petrec frumos, cu cei dragi şi sper să intrăm în Noul An cu mai multă încredere şi cu speranţe mai multe. Eu, ca şi orice copil născut şi crescut la ţară, iarna în primul rând erau jocurile de iarnă, colindele, mersul cu uratul, mâncarea specială, dulciuri, cadouri, foarte multe rude. Atmosferă placută şi caldă în sânul familiei – asta îmi doresc”, a spus Vlad Filat.
Vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovicine-a mărturisit căva sărbători în familie. “La noi, în prima săptămână a lui decembrie se împodobeşte bradul. De Crăciun ne vin colindătorii, Moş Crăciun ne adduce daruri, fiindcă cel mai mic din familie a scris scrisoare Moşului şi s-a grăbit ca ea să ajungă la timp. Ce-şi doreşte? Ei, copiii acum îşi doresc tot felul de tehnologii moderne şi jocuri computerizate”, a specificat Liliana Palihovici. Ea ne-a mai spus că în ajunul Crăciunului, pe 24, le-au venit părinţii, au colindat, iar bucuria a fost şi mai mare, pentru că afară era zăpadă.
Deputata comunistă, Ina Şupac a declarat pentru Politik.md căîn fiecare an pe 31 decembrie, pleacă acasă la părinţii ei, în oraşul Basarabeasca. “Petrecem în cercul familiei, cu părinţii şi surorile, fiindcă Anul Nou este o sărbătoare de familie. Spre regret, din cauza lucrului meu, nu prea am posibilitatea să vin acasă. La ora 12.00 ne urăm toate cele bune fiecărui membru al familiei, dar şi fiecărui cetăţean al R. Moldova şi servim din bucatele pregătite de mama mea. În acest an, am pregătit surprize pentru cei dragi mie”, a declarat Ina Şupac.
Şi deputatul comunist, Artur Reşetnicov şi-a împărtăşit planurile de sărbători cu reporterul nostru. El a spus că sărbătorile le va petrece în familie, pentru că nu contează unde le petreci, ci cu cine. “Tradiţional, cu familia am împodobit bradul şi acum de la mic la mare aşteptăm să vină Moş Crăciun şi, în noaptea de Revelion, să pună câte un cadou sub brad. Eu sper că în acest an Moş Crăciun să aducă pentru poporul R. Moldova mult belşug, bunăstare şi mai mult optimism”, a urat Artur Reşetnicov. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE