Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, susţinecă va vota pentru demiterea procurorului general, ValeriuZubco, dacă ancheta iniţiată încazul morţiilui Sorin Paciu va demonstracă acesta este vinovat. Declaraţiile au fost făcute astăzi, înainte de şedinţa Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană".

Fiecare va răspunde, indiferent de funcţia pe care o deţine. Noi nu ne ţinem de nicio funcţie, de niciun om. Eu nu am de ce să mă tem şi voi vota cu cea mai mare responsabilitate, dacă ancheta va demonstra că Zubco este vinovat şi va dispune să-şi dea demisia. Vreau să merg până la capăt cu această anchetă şi vreau să fac ordine", a declarat Vlad Plahotniuc.
Reamentim că la 23 decembrie 2012, în timpul vânătorii de mistreţi din Pădurea Domnească, la care au participat mai mulţi demnitari, a fost împuşcat din împrudenţă omul de afaceri Sorin Paciu.
Procurorul general, care a participat la aceeşi vânătoare, a fost acuzat de Sergiu Mocanu că l-ar fi omorât pe Sorin Paciu. Valeriu Zubco a negat categoric acuzaţiile.
Ulterior, procuratura raionului Făleşti a anunţat că suspect în cazul omorului lui Sorin Paciu este fostul judecător al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu. Acesta a declarat că sunt anumite elemente comune între persoana sa şi producerea omorului lui Sorin Paciu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE