Partidul Liberal a propus Partidului Naţional Liberal şi Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană să nu participe în alegerile parlamentare din 2009, dar să participe la guvernare, în cazul în care partidele de orientare democrată vor forma Guvernul după alegeri. Informaţia este publicată pe blogul liderului PNL, Vitalia Pavlicenco, în care se face referinţă la o întâlnire dintre liderii PL, PNL şi PMAE. Solicitat de UNIMEDIA să confirme sau să infirme informaţia, Anatol Şalaru, vice-preşedintele PL, a confirmat că a avut loc o asemenea întâlnire, dar a precizat că va putea oferi informaţii suplimentare despre subiectele discutate după ce va preciza poziţia în interiorul partidului.

Potrivit blogului Vitaliei Pavlicenco, vicepreşedintele PL, Anatol Şalaru a fost împuternicit de către Biroul Permanent Central al PL să negocieze cu reprezentanţii PNL şi PMAE.

Astfel, potrivit sursei citate, miercuri, 14 ianuarie, a urmat o întâlnire de circa două ore între Anatol Şalaru (vicepreşedinte PL) şi Vitalia Pavlicenco (preşedinte PNL), Alexandra Can (vicepreşedinte PNL) şi Alexandru Corgan (Secretarul General PNL).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE