Elena Borunova, fata care a fost adoptată în dosarul în care Svetlana Chifa a fost arestată, este gata să vină la Chişinău pentru a o susţine pe şefa direcţiei drepturilor copilului din cadrul primăriei mun. Chişinău. Informaţia a fost făcută publică azi, 15 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinute de către reprezentanţii Alianţei Moldova Noastră. La conferinţa de presă au participat şi câteva zeci de femei din cadrul primăriei mun. Chişinău, ca semn de susţinere pentru Svetlana Chifa, şefa direcţiei drepturilor copilului din cadrul primăriei capitalei. Dorin Chirtoacă, primarul general al mun. Chişinău, susţine că “prin acest arest se doreşte să se lase o pată asupra activităţii actualului şi fostului primar al capitalei”.

Victor Osipov, purtărorul de cuvânt al AMN, a declarat în cadrul conferinţei de presă că Elena Borunova, fata care a fost adoptată în dosarul în care Svetlana Chifa a fost arestată, “locuieşte peste hotarele ţării în condiţii normale, este mulţumită de familia adoptivă şi este indignată că Svetlana Chifa suferă în acest caz”.

Mai mult decât atât, potrivit lui Osipov, Elena Borunova este gata să vină la Chişinău pentru a o susţine pe şefa direcţiei drepturilor copilului din primăria mun. Chişinău.

Gheorghe Susarenco, deputat AMN, a declarat că “prin acest arest s-a dat startul oficial al campaniei electorale” şi că este vorba despre “un plan bine pus la punct de către puterea comunistă”, în care poliţia, justiţia şi SIS vor “face regulă în ţară”.

Ion Pleşca, deputat AMN, a precizat că Svetlana Chifa a fost arestată ilegal, deoarece “decizia şi responsabilitatea pentru cazurile de adopţie o are doar instanţa de judecată din Republica Moldova”, iar pe marginea acestui caz, în 2005, “Curtea de Apel a pronunţat o hotărâre definitivă, prin care a clasat dosarul respectiv din lipsa componentei de infracţiune”.

Leonid Bujor, deputat AMN, a declarat că “Voronin a dispus arestarea Svetlanei Chifa, deoarece vine campania electorală şi nu are un specialist pe măsura ei la nivel naţional”.

În acest sens, Natalia Ciobanu, preşedintele Organizaţiei de Femei a AMN, a opinat că “responsabilii de la Procuratură Generală nu au acţionat ca nişte bărbaţi adevăraţi”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE