Cel de-al doilea preşedinte al ţării, Petru Lucinschi sugerează Partidului Comuniştilor să recunoască înfrângerea şi să se retragă în opoziţie. Ex-preşedintele a susţinut o conferinţă de presă miercuri, 26 august, în care a vorbit despre importanţa Alianţei pentru Integrare şi despre responsabilitatea ce îi revine acesteia. Petru Lucinschi a mai precizat că “forţele politice trebuie să ţină cont de aşteptările oamenilor”.
“În 1996, la ora 2.00 era clar că mai multe voturi eu le am. Dimineaţă, domnul Snegur, cu un buchet de flori, a venit şi m-a felicitat. S-a procedat în mod european. De ce nu pot proceda comuniştii acuma aşa?”, se întreabă Lucinschi.
Totodată, Petru Lucinschi consideră că “Alianţa trebuie să demonstreze că drumul pe care au pornit ei este fermă şi trebuie să înţeleagă că acestea sunt aşteptările populaţiei”.
În caz că nu se alege conducerea Parlamentului la 28 august, “acesta va fi un semnal foarte neplăcut pentru societate”, a conchis Lucinschi, declarând că îşi pune “mari speranţe în membrii Alianţei”.
Amintim că Petru Lucinschi a fost cel de-al doilea preşedinte al R. Moldova, care l-a succedat pe Mircea Snegur în perioada decembrie 1996-aprilie 2001.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE