91% din respondenţii unui sondaj de opinie realizat de compania IMAS-INC, care au fost prezentate luni, 23 august, au declarat că vor vota ”pentru” la referendumul constituţional din 5 septembrie.
În acelaşi timp, 3% au declarat că vor vota împotrivă, iar 6% sunt indecişi. 73% din respondenţi au spus că vor participa la referendum, 12% au dat un răspuns negativ, iar 15% sunt indecişi, mai arată datele sondajului.
Potrivit aceluiaşi studiu, de cea mai mare încredere se bucură Partidul Liberal Democrat – 41%, urmat de Partidul Comuniştilor şi Partidul Democrat cu câte 35%, Partidul Liberal – 30% şi Alianţa Moldova Noastră – 16%.
Mai mult de jumătate dintre participanţii la sondaj (53%) consideră că lucrurile în Republica Moldova se îndreaptă într-o direcţie greşită, faţă de 30% care consideră viceversa. Aproximativ jumătate din participanţi susţin că situaţia lor economică s-a înrăutăţit faţă de acum un an, iar 15% au declarat că este puţin mai bună.
31% apreciază pozitiv activitatea actualului guvern, iar 20% ca fiind rea, în timp ce 40% consideră că este nici bună nici rea.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE