Copiii din cele 129 de grădinițe din capitală vor primi și în anul curent cadouri cu prilejul sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou. În acest scop, autoritățile municipale au dispus achiziționarea a circa 32 mii de pachete cu dulciuri, în sumă totală de 970 845 lei.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Ilie Ceban, a menționat în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale că dulciurile sunt achiziționate tradițional, al patrulea an consecutiv de către Primărie, astfel că părinții nu trebuie să adune niciun fel de resurse în acest scop.

„Acestea sunt cadouri din partea Primăriei și nimeni nu trebuie să achite nimic(…) E foarte important ca aceste cadouri să ajungă la toți copilașii absolut, cei care sunt în ziua respectivă la matineu și cei care chiar dacă nu sunt, oricum trebuie lor să le fie înmânate”, a spus Ilie Ceban.

La rândul său, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a precizat că achizițiile privind cadourile pentru picii din instituțiile de educație timpurie au fost desfășurate din timp, astfel că odată cu începerea matineelor de Revelion să fie oferite fiecărui copil.

În continuare, acesta a mai spus că și copiii de la grădinițele din suburbii vor primi cadouri de Crăciun, din partea primăriilor locale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE