Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție au descins în această dimineață cu percheziții pe mai multe adrese din Chișinău și din afara municipiului în dosare în care sunt vizați un fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova și rudele acestuia. Fostul demnitar este bănuit de spălare de bani, îmbogățire ilicită și fals în declarații, transmite CNA.

Potrivit materialelor cauzei penale, fostul deputat a obținut în perioada exercitării funcției de demnitate publică, 2014 – 2019, o mărire substanțială a patrimoniului personal și cel al membrilor familiei sale care nu ar putea fi justificată rezonabil în raport cu veniturile sale realizate din exercitarea legală a atribuțiilor în funcțiile deținute.

Printre proprietățile dobândite se enumeră bunuri mobile, imobile deținute inclusiv peste hotarele țării, iar în vederea tăinuirii acestora dreptul de proprietate era înregistrate pe rude și persoane interpuse.

În urma perchezițiilor din această dimineață, de la domiciliul deputatului au fost ridicate 400 de mii de lei și 80 de mii de euro, proveniența cărora urmează a fi stabilită.

Fostul deputat este cercetat în stare de libertate.

Urmărirea penală se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii Anticorupție.

Eleonora Graur a fost președinte al raionului Rezina pe listele PDM. E a ocupat mai multe poziții la Universitatea Agrară din Moldova. Din anul 2008 şi până în 2011 a lucrat la Ministerul Educației, fiind şefa Direcţiei Sisteme Informaţionale, Standarde şi Registre Educaţionale.

În februarie 2019 a ajuns în Parlament pe listele PDM, iar un an mai târziu, alături de alți cinci colegi, Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici și Sergiu Sîrbu, a părăsit formațiunea politică și au format o nouă fracțiune parlamentară - grupul parlamentar Pro Moldova. Ulterior ea părăsit și Pro Moldova și a ajuns deputat neafiliat, dar apropiat grupului politic Șor

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE