Scandalul cu Iulian Munteanu se amplifică. Mai mulți politicieni din partidul de guvernământ au solicitat demisia membrului CSM, învinuit într-un dosar de corupție, iar astăzi a reacționat și ministrul Justiției. Veronica Mihailov-Moraru solicită demisia noului membru al CSM, Iulian Muntean, care nu a anunțat Comisia Pre-Vetting că este cercetat penal. Precizăm că Iulian Muntean a promovat evaluarea la 14 august. CNA a informat Comisia Pre-Vetting abia la 19 septembrie despre calitatea de învinuit a acestuia. CNA a motivat că aceste date nu au fost posibil de identificat din motivul lipsei punerii la evidență a acestei ordonanțe în Registrul de Informații Criminalistice și Criminologice al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI.

„Am urmărit cu atenție declarațiile instituțiilor vizate referitor la informația precum că unul dintre membri CSM, numiți recent de Parlament, ar fi învinuit într-un dosar de corupție. Este binevenit faptul că urmează să aibă loc audieri parlamentare pe marginea acestui subiect, pentru a clarifica toate circumstanțele și pentru a lua măsurile corespunzătoare”, a menționat ministrul Justiției.

„Cert este un lucru, dacă membrul CSM vizat nu a indicat în acel chestionar al Comisiei pre-vetting despre faptul că a figurat în calitate de învinuit într-un dosar penal atrage dubii serioase asupra integrității sale. Astfel, pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției per ansamblu, retragerea sau demisia sa se impune”, a mai spus Veronica Mihailov-Moraru.

Săptămâna viitoare, Comisia juridică a Parlamentului urmează să organizeze audieri la Parlament, iar CSM se va întruni în ședință și va lua o decizie pe acest caz răsunător

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE