O interpelare în acest sens a fost făcută de deputatul PDM Sergiu Sîrbu. Parlamentarul vrea să mai afle statutul de contribuabil sau plătitor al acestor impozite de către aleşii PAS şi PPDA, în ultimii zece ani. 

"Mulţi dintre ei, fie au lucrat în ONG-uri, fie, în general, nu au lucrat nicăieri, au fost şomeri. Totodată, aflăm din presă că au case de milioane, ei fac zilnic interpelări despre cum se cheltuie banul public, dar întrebarea noastră logică şi nu numai a noastră, dar şi a societăţii este: Da matale ai contribuit la banul public, domnule Năstase, doamna Sandu şi toţi deputaţii din blocul "ACUM"", a spus SERGIU SÎRBU, deputat PDM.

De verificarea averii lui Andrei Năstase însă ar putea să se ocupe şi autoritatea de control fiscal din Germania. Deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu a făcut o interpelare şi în adresa instituţiei fiscale din republica federală, pentru a afla sursa de provenienţă a veniturilor obţinute de finul fugarului penal Victor Ţopa, în acest stat, în ultimii zece ani. Mai exact, Sîrbu vrea să afle dacă Andrei Năstase a obţinut permis de şedere sau oricare drepturi de muncă pe teritoriul Germaniei, precum şi calitatea de rezident fiscal. Totodată, alesul PDM întreabă dacă lista proprietăţilor declarate de liderul PPDA în Germania corespunde cu cea prezentată în Republica Moldova. Mai mult, Sergiu Sîrbu solicită organului de control fiscal din republica federală să spună ce venituri a declarat finul oligarhului Victor Ţopa şi suma impozitelor achitate. Interpelarea a fost făcută în contextul, în care în adresa autorităţilor din ţara noastră, au ajuns informaţii potrivit cărora Năstase ar fi implicat în acţiuni de evaziune fiscală. 

"Domnul Năstase declară că nu are venituri pe teritoriul Republicii Moldova, totodată declară că are venituri de la anumite activităţi pe teritoriul Republicii Federale Germane. Din presă, din mai multe investigaţii publice aflăm despre un şir de tranzacţii, tranzacţii de milioane de euro. Dacă a trăit din veniturile legale din Germania, atunci să aflăm, dacă el, într-adevăr, a avut o activitate legală în Germania", a spus SERGIU SÎRBU, deputat PDM.

Deputații Blocului ACUM și Andrei Năstase nu au venit cu o reacție.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE