Partidul Comuniștilor (PCRM) este dispus să acorde cele 8 voturi pentru alegerea șefului statului Alianței pentru Integrare Europeană, numai dacă acesta va fi propus din afara coaliţiei liberal-democrate, a declarat deputatul comunist, Mark Tkaciuk pentru presa afiliată PCRM.
"PCRM nu vrea să fie statist în procedura alegerii şefului statului. Noi am susţinut negocieri cu reprezentanţii majorităţii guvernante, dar deocamdată fără nici un succes", a spus Tkaciuk.
Solicitat Marian Lupu, liderul PD a declarat că nu vor înainta altă candidatură la funcția de președinte al țării și sunt convinși că alegerea șefului statului va avea loc, deoarece s-au făcut și modificări în legea cu privire la alegerea președintelui.
„Am toată siguranţa că preşedintele R. Moldova va fi ales, iar noi vom reuşi să depăşim situaţia aceasta critică şi să ajungem la o stabilitate politică, economică şi socială”, a declarat preşedintele interimar, Mihai Ghimpu.
Amintim că alegerea președintelui a fost amânată deoarece s-a înregistrat doar un singur candidat, Marian Lupu.  
Politik precizează că ieri, 29 octombrie a fost votată în primă lectură modificări cu privire la alegerea preşedintelui ţării, iar astăzi legea urmează să fie votată în a doua lectură. Potrivit modificărilor, va fi suficientă o singură candidatură pentru alegerea preşedintelui şi nu mai multe cum era prevăzut anterior. Iar candidaturile pot fi înregistrate cu 3 zile până la ziua alegerii şi nu 5 faţă de prevederile anterioare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE