Deputații PCRM, Irina Vlah și Oleg Garizan, au acuzat astăzi, 6 decembrie, în cadrul unui briefing de presă, că Partidul Democrat ar face presiuni asupra deciziilor deputaților Adunării Populare din UTA Găgăuzia, anunță Politik.md.

Potrivit comunistei Irina Vlah, acest lucru se va observa mâine, în cadrul ședinței Adunării Populare, când se va pune la vot, în lectura a II-a o inițiativă legislativă privind desfășurarea unui Referendum pe teritoriul Unității Teritorial-Administrative.
„În primul rând vreau să dezmint informațiile preum că această inițiativă legislativă nu a întrunit numărul necesar de voturi. Este incorect acest lucru, și noi avem probe în format electronic, precum că pentru aceasta au votat unanim 33 de deputați prezenți la ședință, din totalul de 35. Deja mâine vom vedea, pe cât de mult sunt presați deputații Adunării Populare. Dacă vor vota sau nu inițitiva în cea de-a doua lectură”, a declarat Irina Vlah.
Inițiativa în cauză ține de organizarea unui Referendum privind aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Desfășurarea acestuia a fost planificat pe 3 februarie 2013, după care urma să fie propus un Referendum desfășurat pe teritoriul întregii țări.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE