Patru companii importatoare de produse petroliere au notificat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) că micşorează preţurile la pompă ale motorinei în medie cu 19 bani pe litru. Este a doua ieftinire a carburantului din august, după ce la începutul lunii preţurile au fost reduse cu 23 de bani per litru, informează Moldpres.
Prețul la motorină a coborât până la 15,79 lei per litru. Companiile explică reducerea preţurilor de comercializare cu amănuntul ale motorinei prin diminuarea prețurilor de achiziţie ale acestui produs, care continuă din luna iunie 2015.
Aceasta este a 9-a modificare a prețurilor de comercializare cu amănuntul ale motorinei înregistrată anul curent. Pe parcursul lunii ianuarie prețurile la motorină s-au diminuat, faţă de luna anterioară, de trei ori succesiv în medie cu 4,8 la sută. În luna februarie acestea au fost modificate de două ori, o majorare cu 4,9 la sută, iar apoi o scădere cu 0,6 la sută. La începutul lunii august preţul a coborât din nou, la o medie de 15,98 lei per litru.
Pe piaţa produselor petroliere activează 86 de agenţi economici care deţin licenţe de activitate pentru comercializarea cu amănuntul a motorinei şi au în gestiune 625 de staţii de alimentare din ţară.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE