Patru atentate sinucigaşe au fost comise vineri, 21 august, în Groznîi, capitala Ceceniei, a anunţat Comitetul de anchete al Parchetului rus.
„Patru kamikaze au aruncat în aer bombe în mai multe cartiere din Groznîi, provocând moartea unor poliţişti”, a precizat Parchetul, fără a preciza numărul victimelor.
Anterior, un responsabil local vorbise despre două atentate. „Doi terorişti sinucigaşi s-au apropiat de câte o maşină a poliţiei şi au aruncat în aer explozibilii pe care îi aveau asupra lor. În fiecare maşină erau doi poliţişti. Patru angajaţi ai Ministerului cecen de Interne au murit”, a spus acesta.
Exploziile s-au produs la un interval de 15 minute.
Un purtător de cuvînt al FSB a confirmat moartea a trei poliţişti şi a precizat că alte două persoane au fost rănite în explozii.
Autorităţile au efectuat în aprilie o operaţiune antiterorism în Cecenia, unde au avut loc două războaie separatiste de la căderea comunismului, dar atentatele împotriva forţelor de ordine şi a apărătorilor drepturilor omului s-au intensificat în ultimele luni.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE