Marea dezamăgire legată de guvernarea actuală este că PAS repetă la indigo pășii făcuți în cei „30 de ani” de toți cei care, până la ei, „nu au  făcut nimic, numai au furat și s-au îmbogățit”! A existat speranța că după „30 de ani” a venit finalmente cineva care se va gândi la țară mai mult decât la profitul personal. Din păcate „proiectul de țară” a fost dat uitării iar cariera politică și pricopsirea egoistă a devenit o realitate greu de negat! Cine mai crede azi în sloganele de acum doi ani! 

Schimbarea a murit fără să se nască!

Schemele au rămas aceleași. Putem doar presupune că acestea au fost preluate de alți „tuji”. Asta dacă ”tujii”, nu au jurat credință (și otcaturi!) noilor politruci. Nu am avut niciun caz de judecată a vreunui „administrator” de scheme din importurile de carne, lactate, țigări, etc. . Lista poate fi lungă, lungă deoarece în ultimii ani trendul de lichidare a producătorului autohton a luat o viteză și mai mare!

Haosul și debandadă din economie este „astupată” cu politici de centralizare și control, practic în toate domeniile! Cea mai recentă inițiativă vine să îngenuncheze și libertatea de expresie a partidelor politice chiar în timpul campaniei electorale. Adică regulile se schimbă chiar în timpul jocului!!! : Coordonarea mesajelor în campania electorală de către CEC este o aberație bolșevică în sine iar dacă mai constatăm că CEC-ul este totalmente subordonat politic guvernării, adică PAS -ului,  o campanie  electorală „democratică” este inevitabilă!

Ce vreau să spun de fapt este că ne așteaptă timpuri și mai puțin „democratice”. Toate „reformele” care au fost inițiate de PAS au produs nu doar haos dar centralizare și control : SIS, APL, Medicina, Învățământ, justiția, etc.!  + VASILOI și SPÂNU!!!

Aceste realități nu pot duce decât la anihilarea tot mai cinică a partidelor politice, la sugrumarea prin demagogie și propagandă a libertății de exprimare a oponenților incomozi, taxarea prin concediere din câmpul muncii a celor incomozi, etc. Cele enumerate deja au loc doar că numărul celor care pleacă din țară permit încă (!) ca „aburii din ceaun să rămână sub capac”.

Este păcat că partenerii noștri, prin tăcerea lor, acceptă aceste abateri de la norma democratică europeană. Le mulțumim totuși că ne dau bani fără a controla cum îi cheltuie guvernarea și sperăm că vor da suficient și pentru iarna care vine! Altfel în RM vor rămâne doar cei care nu pot pleca și guvernarea. De guvernare, însă, nu sunt sigur!

Membru CUB, Igor Klipii

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE