Novak Djokovic nu este 100% sigur dacă va participa la Wimbledon, fiind în prezent în plin proces de recuperare după accidentarea la genunchi suferită la Roland Garros. Cu toate acestea, Nole a luat în urmă cu puțin timp o decizie extrem de interesantă, care dă impresia că jucătorul sârb este mai aproape de a juca la Londra decât de a nu o face, notează eurosport.ro

Novak Djokovic se recuperează după o accidentare la genunchi suferită în optimi la Roland Garros, iar prestația sa la Wimbledon este încă sub semnul întrebării. Sârbul a avut parte de un ghinion teribil la Roland Garros. În optimile de finală, Nole l-a învins dramatic pe Francisco Cerundolo, chiar dacă era accidentat, dar prețul plătit a fost mult prea mare. Investigațiile ulterioare au scos la iveală că sârbul a suferit o ruptură de menisc, astfel că a fost obligat să se retragă din turneu și să se opereze.

Specialiștii în medicină și mulți sportivi care au suferit accidentări asemănătoare erau sceptici cu privire la șansele sârbului de a juca la Wimbledon, însă imaginile postate de curând de Djokovic pe rețelele de socializare au surprins pe toată lumea. La 15 zile de când a suferit intervenția chirurgicală la genunchi, Djokovic face exerciții fizice la o intensitate aproape normală și chiar a început să se antreneze pe terenul de tenis. Zvonurile că este aproape recuperat s-au adeverit în urmă cu două zile, când sârbul a postat pe contul personal de Instagram un filmuleț cu el la antrenamente.

Jurnaliștii britanici de la BBC au venit cu o știre extrem de interesantă care îl vizează pe septuplul campion de la All England Club. În ciuda faptului că nu este sigur dacă va participa la al treilea Grand Slam al anului, Djokovic va face totuși luni deplasarea la Londra.

Cel mai probabil, Nole își dorește să vadă cum se comportă corpul său pe iarbă cu o săptămână înainte de startul turneului, chiar pe terenul pe care ar urma să joace și la începutul lunii iulie. Vestea dată de presa din Marea Britanie este una intrigantă și în contextul în care jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport scriau că luni va fi practic ziua în care Djokovic își va decide participarea la Wimbledon din acest an.

Faptul că Nole va fi prezent de luni la All England Club indică totuși că sârbul ar fi mai aproape de o revenire pe teren decât de o prelungire a perioadei sale de pauză de la joc.

Djokovic traversează în 2024 un sezon dificil. El nu a ajuns anul acesta în finala vreunui turneu, lucru foarte rar în cariera sa de până acum.

Djokovic are un record fabulos la Wimbledon. El a câștigat șapte titluri, al doilea cel mai mare număr din istoria competiției, doar după fostul număr unu mondial, elvețianul Roger Federer. În ediția din 2023 a competiției, starul născut la Belgrad a pierdut în finală cu tânăra senzație a tenisului spaniol Carlos Alcaraz, într-un meci palpitant de cinci seturi, scor 1-6, 7-6(8-6), 6-1, 3-6, 6-4.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE