Deputații liberali au venit astăzi, 12 octombrie, în cadrul ședinței plenare a Legislativului cu noul proiect de lege al lor, prin care interzice crearea noii fracțiuni de către grupul Dodon și Mișin.

Proiectul de lege prevede interzicerea creării fracțiunilor parlamentare la 10 zile după constituirea Parlamentului, precum și alte modificări de ordin procedural precum solicitarea de pauze la fiecare 2 ore.
 
„Dacă această lege este votată astăzi, fracțiunea formată de Igor Dodon rămâne doar la nivel declarativ”, a menționat liberalul Valeriu Munteanu.
 
Și deputatul PCRM, Eduard Mușuc a menționat că fracțiunea de astăzi nu poate fi constituită și nu poate fi înregistrată din punct de vedere juridic, deoarece deputații nu au 6 luni de la plecarea lor din PCRM.
 
Proiectul a fost susținut unanim în primă lectură de către comuniști și deputații din AIE. Pentru lectura a II-a, însă, proiectul a trezit mai multe discuții contradictorii, iar avizele comisiilor vizate au fost diferite. Din această cauză, proiectul deocamdată nu a fost supus votului pentru lectura II-a, această procedură fiind amânată pentru o altă dată.
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE