Deputaţii au amânat vineri, 19 martie luarea unei decizii pe marginea proiectului propus de deputatul Vladimir Ţurcan privind modificarea art. 78 din Constituţie.
Deputatul a propus încă acum o lună fracţiunilor parlamentare un proiect privind crearea unei comisii parlamentare care ar urma să examineze oportunitatea modificării alin 5 din articolul 78. Ţurcan propune ca acesta să fie modificat astfel ca în al doilea tur, în cazul în care preşedintele nu este ales din primul cu 3/5, să fie ales cu votul majorităţii simple.
Deputaţii AIE au considerat „interesant” şi oportun proiectul lui Ţurcan, dar au decis să amâne luarea unei decizii, pentru una din şedinţele următoare, până atunci urmând ca acesta să fie discutat în fracţiuni.
Pentru a fi adoptată o astfel de modificare ar trebui însă să treacă mai mult de jumătate de an. Potrivit legislaţiei, parlamentul poate examina o modificare constituţionale după un termen de şase luni de la primirea unui aviz pozitiv din partea Curţii Constituţionale.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE