Anatol Șalaru, ministrul transporturilor: „Pînă nu vom avea drumuri, nu vom avea economie. Viteza de dezvoltare a unei economii este direct proporțională cu viteza de deplasare a transportului pe arterele acestei țări".
Comuniştii au utilizat banii din fondul rutier pentru reparaţia „drumurilor electorale” din mai multe localităţi. 95 la sută din drumuri sunt în stare rea sau foarte rea, a declarat pentru Europa Liberă Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru, deputat liberal.
„Oamenii și-au dat seama că PCRM se duce la fund. Ca mulți din conducerea lui au grijă de cariera lor. Bineînțeles, încearcă acum să prindă alt tren. Noi salutăm această acțiune, noi salutăm ieșirea din rândul Partidului Comuniștilor a unor membri marcanți care au început și ei să-și dea seama că nu pot să schimbe nimic în interiorul partidului, probabil că va mai apărea un partid de stânga. Partidul lui Voronin va deveni un partid extremist de stânga, care va exploata în continuare sentimentele nostalgice ale pensionarilor din nomenclatura sovietică și ale pensionarilor comunişti”, a spus Șalaru.
Ministrul a mai spus și despre dosarele intentate fostei conduceri ai acestui minister. ”Da, sunt sume foarte mari care au fost deturnate în anumite afaceri dubioase. Ceea ce ține de construcția drumurilor, datorită implicării lui Voronin şi a politicului în drumuri s-au pierdut 25 de mln. din dolarii unei investiţii. Lipsa încrederii creditorilor și a investitorilor care nu au mai dat bani. Ca să vă faceți o impresie, pentru 2010 sunt prevăzute 290 de mln. lei investiții capitale străine. Însă, astăzi, pentru a reface drumurile, avem nevoie de peste 4 mlrd, la prețurile din 2006.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE