Deconectarea avariată a sistemului energetic din Republica Moldova a început din cauza avariilor în sistemul energetic al Ucrainei, informează companiile distribuitoare din regiunea transnistreană. Pe teritoriul Ucrainei a fost înregistrată o avarie în sistem, care deocamdată nu are o explicație oficială.

În centrul și sudul R. Moldova a fost sistată energia electrică. Specialiștii Moldelectrica lucrează la reconectarea treptată a sistemului

Din motive încă nestabilite, linia de înaltă tensiune de 330 kV Bălți - CHE Dnestrovsk a fost deconectată astăzi, 30 mai. Din cauza lipsei sarcinii în sistem, centrul și sudul R. Moldova rămânând fără energie electrică, anunță Ministerul Energiei pe pagina sa de Facebook.

Tot în această dimineața s-a deconectat avariat, urmare a lucrărilor efectuate, linia de înaltă tensiune de 400 kV Isaccea – Vulcănești. Linia va fi reconectată până la sfârșitul zilei.

În prezent, specialiștii Moldelectrica lucrează la reconectarea treptată a sistemului, proces care va dura până la două ore, susține instituția de resort.

„Premier Energy Distribution” SA informează că la ora 13:28 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de IS Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori. În contextul acestei întreruperi din sistemul electroenergetic moldovenesc, informăm că la ora 14:35 toți consumatorii afectați din rețeaua operatorului de distributie Premier Energy Distribution au fost realimentații la sursa de energie

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE