LIVE TEXT 17:20 Ulterior ministrul energiei Victor Parlicov a venit cu o precizare

„Pentru că in spațiul public au aparut declarații contradictorii legate de demisia directorului Termoelectrica, mă simt nevoit să intervin cu câteva precizări.

Pe moment, dl Leu îşi exercită funcția de director interimar al intreprinderii, însă procesul de schimbare a conducerii întreprinderii a fost inițiat încă acum câteva săptămâni. Urmare a indicațiilor Prim-ministrului de astăzi, vom duce la final procedurile legale în regim accelerat”, a scris Victor Parlicov

În urma scandalului cu păcura îngropată la „Termoelectrica”, Vasile Leu a demisionat din funcția de director interimar al întreprinderii.

Demisia lui Leu survine după ce în spațiul public au apărut imagini video prezentate de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi,  de pe teritoriul întreprinderii unde a fost îngopată păcura. Scandalul a luat amploare iar premierul Dorin Recean a cerut, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, demisia conducerii Termoelectrica. Prim-ministrul a fost scurt în declarații, însă a accentuat situația dezastruoasă din cadrul instituției, transmite Radio Chișinău.

„Domnul Parlicov și domnul Cojuhari, este inacceptabilă situația de la Termolectrica, din două considerente – față de mediu, dar ca și procedură de management. Vă rog, până la finele săptămânii acolo tot managementul să fie remaniat”, a spus Dorin Recean.

Subiectul a fost discutat și la Comisia parlamentară de profil unde reprezentații autorităților statului au recunoscut că, în cadrul discuțiilor cu administrația „Termoelectrica” S.A, aceștia le-au confirmat că păcura a fost îngropată în noiembrie 2022.

Unicul funcționar care n-a crezut în veridicitatea imaginilor de la Termoelectrica a fost președintele Parlamentului, Igor Grosu, liderul PAS, care l-a acuzat pe Renato Usatîi că răspândește un fals la indicația Rusiei. Potrivit lui Igor Grosu, imaginile cu îngroparea păcurii ar fi din 2015.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE