Potrivit activistului Ghenadie Brega, unul dintre organizatorii acțiunii publice din 6 aprilie 2009, sunt mai multe asemănări în modul cum este organizată acțiunea ce se anunță a fi una de amploare. De aceeași părere este și activista Natalia Morari, care a anunțat că nu va fi prezentă la protest.
Printre asemănările identificate de Ghenadie Brega se numără faptul că sunt mai mulți organizatori ai protestului, atât de extremă dreapta cât și de extremă stânga, dar și că o bună parte din trusturile mass-media au mediatizat foarte mult evenimentul.
”În condițiile în care a fost organizată acțiunea de astăzi, aceasta cel mai probabil va fi una dezastruoasă. Sunt prea tulburi apele ca să iasă ceva bun din asta. Și în 2015 și în 2009, nu avem altă elită pe care să o trimitem la guvernare, nici atunci, nici acum nu este clar încotro merge Republica Moldova. Ca și atunci partidele de centru-stânga au și au avut o majoritate fragilă de cca. 60 mandate, insuficiente pentru alegerea Președinelui RM și în ambele cazuri, cetățenii deja s-au exprimat, prin scrutin liber și democratic”, a declarat Ghenadie Brega, contactat de Politik.md.
La fel ca și alți bloggeri, Ghenadie Brega susține că nu va lua parte la protestul de astăzi.
”În 6 aprilie 2009 au fost mai multe nuclee de mobilizare a tinerilor, inclusiv din partea structurilor de stat și a mass-media. Fiecare grup invita lumea, dar nu avea formulat niciun plan concret de revendicări. Acțiunea a fost spontană, iar organizatorii erau depășiți de numărul celor care au ieșit la protest. Cei peste 15 mii de participanți la protest nu auzeau ce spun organizatorii, chiar dacă s-au scandat destule mesaje cu voce tare. La finalizarea mitingului, grupuri răzlețe au început să dea târcoale instituțiilor statului. Pe 7 aprilie a fost și mai dificil. Atunci erau de trei ori mai mulți participanți. Lipsa unui organizator care să-i coordoneze a dus la violențele planificate de organizatorii din umbră”, atenționează activistul.
Menționăm că mișcarea stradală este planificată pentru astăzi, 25 ianuarie, organizarea fiind încea mai mare parte pe rețelele de socializare. Printre socilitările făcute publice de organizatori se numără excluderea comuniștilor din actul de guvernare, crearea unei coaliții pro-europene majoritare, dar și numirea unei conduceri europene a Curții Supreme de Justiție și a Procuraturii Generale.