Parlamentarul comunist Veaceslav Nigai a părăsit astăzi fracțiunea parlamentară a Blocului comuniștilor și socialiștilor, spunând că „nu vrea să participe la unele jocuri politice și să colaboreze cu unele partide dirijate de oligarhii și hoții fugari”. Anunțul a fost făcut la Parlament, în cadrul unui scurt briefing de presă, notează ziarulnațional.md

„Pe parcursul ultimului an și jumătate, au apărut disensiuni între mine și conducerea partidului. Este vorba de colaborarea cu alte așa-zise partide de stânga. După ce am refuzat să particip la unele măsuri în masă alături de aceste partide, am depus, în luna decembrie 2022, o cerere de demisie din funcția de vicepreședinte al Partidului Comuniștilor din R. Moldova și de excludere din executivul politic al formațiunii. Recent, mi-am dat demisia și din funcția de președinte al Organizației Teritoriale Căușeni. Nu vreau să particip la unele jocuri și să colaborez cu așa-numitele de stânga, care sunt dirijate de oligarhii și hoții fugari”, a spus parlamentarul.

Partidul lui Voronin rămâne și fără OT Căușeni, deoarece majoritatea membrilor au ales să-l urmeze pe deputatul Nigai.

„În cadrul ședinței, s-a luat decizia că eu să părăsesc fracțiunea Blocului „Comuniștilor și Socialiștilor” din Parlament. Voi activa în calitate de deputat neafiliat. De asemenea, aceeași decizie a fost luată de colegii mei din OT Căușeni, participanți la războiul de pe Nistru din 1992”, a mai spus Nigai.

De menționat că fracțiunea Blocului comuniștilor și socialiștilor au părăsit-o, anterior, alți cinci deputați: Gaik Vartanean (a aderat la Mișcarea Alternativa Națională), Alexandr Nesterovschi (Partidul „Renaștere”), Irina Lozovan (Partidul „Renaștere”), Alexandr Suhodolschi (Partidul „Renaștere”) și Vasile Bolea (Partidul „Renaștere”).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE