Olga Bondarciuc, cunoscută și ca ”notara lui Plahotniuc” a rămas fără licență. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că activitatea ei încetează și că organele de autoadministrare urmează în termen restrâns să ridice ștampila și arhiva acesteia.

„În contextul dezideratului de „asanare” a profesiilor juridice aflate în responsabilitatea Ministerului Justiției, cât și toleranței zero în raport cu comportamentul iresponsabil, anunț despre aplicarea sancțiunii disciplinare sub formă de retragere a licenței notarului Olga Bondarciuc cu teritoriul de activitate municipiul Chișinău.

Astfel, activitatea acestei notare de tristă faimă, încetează, urmare a retragerii licenței, iar organele de autoadministrare urmează în termen restrâns să ridice ștampila și arhiva acesteia.

Revin cu un apel către toți exponenții profesiilor juridice de a respecta cu stricteţe prevederile legii și a nu admite încălcări în activitatea lor”. a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Olga Bondarciuc a fost a fost reținută în Belgia pe 27 septembrie 2021, la trei luni după ce a fost anunțată în căutare internațională de organele de drept din Republica Moldova. Ea nu a fost extrădată, deoarece a cerut azil politic în Belgia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE