Înalții demnitari din diverse state au venit cu mesaje de felicitare cu ocazia învestirii la Chișinău a Guvernului Streleț. Primul care a acordat un mesaj de salut pentur noul Guvern pro-european a fost președintele României,  Klaus Iohannis, anunță Politik.md.
Șeful statului român i-a urat succes Guvernului condus de Valeriu Streleț, menţionând că sarcinile acestuia nu sunt deloc uşoare. „Vreau ca partenerii noștri să fie convinşi că vor avea în România  - cel mai important sprijin în direcţia depăşirii dificultăţilor economice şi a continuării parcursului proeuropean”, a scris Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook.
Cu un mesaj de felicitare a venit și oficialii de la Washington. Prin intermediul departamentului de comunicare, oficialii SUA salută formarea noului Guvern în R. Moldova. „Noi vom ține să lucrăm alături de primul ministru Streleț și Cabinetul său, pentru a vedea rapid reformele care vor aduce beneficii oamenilor din R. Moldova, care au votat pentru un viitor prosper și integrare europeană.  
Statele Unite rămân a fi angajate în asistarea Moldovei pentru lupta cu corupția și promovarea reformelor. În calitate de observator în procesul de negocieri 5+2, SUA va continua să optăm pentru reglementarea conflictului transnistrean într-un mod pacifist și comprehensiv, optând pentru suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova cu obținerea unui statut special pentru Transnistria”, se menționează în mesaj. 
Menționăm, că ieri a fost învestit în funcție noul Guvern condus de Valeriu Streleț. Tot ieri, Cabinetul de Miniștri și-a depus jurământul în fața președintele Nicolae Timofti. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE