"Avem o excelentă ocazie de a pleca de la zero în relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia într-o întreagă serie de probleme", a precizat Obama în cadrul unei conferinţe de presă alături de Serghei Lavrov, în Biroul Oval.

Barack Obama a făcut referire la limitarea armamentului nuclear al celor două ţări, la pericolul nuclear iranian, situaţia din Afganistan, Pakistan şi din Orientul Mijlociu, relaţiile comerciale între Statele Unite şi Rusia şi criza financiară internaţională.

"Sper să beneficiem reciproc de pe urma întâlnirilor pe care le-am avut până în prezent şi cele pe care intenţionăm să le avem în decursul acestui an", a precizat el. Obama a menţionat că întrevederile pe care Lavrov le-a avut cu el şi cu secretarul de Stat, Hillary Clinton, au pregătit o întâlnire pe care el o va avea în acestă vară cu omologul său rus, Dmitri Medvedev.

Serghei Lavrov a declarat că cele două părţi lucrează "intens" şi pragmatic pe baza indicaţiilor preşedinţilor american şi rus după prima lor întrevedere în aprilie, la Londra. El a făcut referire la discuţiile cu privire la reducerea armamentului strategic al celor două ţări.

Ministrul rus a dezvăluit existenţa unor dezacorduri între cele două ţări, dar a subliniat voinţa ca acestea să fie rezolvate în spiritul respectului reciproc.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE