Oamenii de afaceri români, care vor să facă afaceri cu zona CSI, pot investi sau chiar îşi pot muta producţia în Republica Moldova, care are acord de liber schimb cu acest spaţiu, a declarat joi, 29 ianuarie ministrul IMM-urilor Constantin Niţă, aflat în vizită la Chişinău, transmite NewsIN. Constantin Niţă a spus că faptul că a venit în Republica Moldova în prima sa vizită oficială în afara ţării arată seriozitatea intenţiei autorităţilor române de a încuraja oamenii de afaceri din România "să se aşeze cât mai mulţi în Republica Moldova şi cu investiţi cât mai mari".

Ministrul este de părere că cele 650 de firme româneşti care activează în Republica Moldova sunt insuficiente, iar într-o perspectivă previzibilă România ar putea dubla numărul acestora.

Potrivit oficalului român, oamenii de afaceri din Republica Moldova sunt aşteptaţi fără rezerve în România, care are o piaţă deschisă, o piaţă în care fiecare poate să investească acolo unde crede că poate să obţină profit. "Acelaşi lucru se va întâmpla – sunt sigur – şi în Republica Moldova. Faptul că aici există peste 650 de firme româneşti eu zic că este un exemplu. Şi cred că putem să dublăm numărul de firme româneşti care să activeze pe piaţa Republicii Moldova. Numai aşa ne putem sprijini unii pe alţii – conlucrând, găsind soluţii, oportunităţi de investiţii de o parte şi de alta, un cadru şi un mediu de afaceri prietenos – altfel nu se poate conlucra dacă nu mergem pe aceste principii", a adăugat Constantin Niţă.

Constantin Niţă a mai vorbit despre colaborarea în domeniul industriei de maşini, parcurile industriale din apropierea frontierei, schimbul de mărfuri şi facilităţile care ar putea oferite de către cele 2 ţări pentru oamenii de afaceri.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE