Partidul Democrat din Moldova consideră că stabilitatea economică şi financiară în Republica Moldova este asigurată nu de către Guvern şi actuala majoritate parlamentară, ci de către cetăţenii ţării care lucrează peste hotare. Anume acestor persoane, sutelor de mii de moldoveni care muncesc din greu la mii de kilometri de casa natală, noi trebuie să le mulţumim pentru faptul că în Moldova se dau la timp pensiile şi salariile. Datorită acestor oameni în ţara noastră vin anual circa 2 mlrd. de dolari, şi nu al aşa-zişilor miniştri-tehnocraţi, care zi de zi lustruiesc doar imaginea marxist-leninistă a guvernanţilor.

PDM este convins că în toţi aceşti 8 ani de guvernare a partidului communist s-ar fi realizat cu adevărat lucruri bune pentru ţară, dacă guvernarea ar fi renunţat la populism, la interminabilele lupte contra opoziţiei, şi ar fi realizat proiecte concrete, viabile, de depăşire a stării de criză şi de scoatere a ţării din impas. Astăzi, guvernarea declară de la televizor şi în toate instituţiile mediatice controlate de putere că situaţia în ţară este bună şi se îmbunătăţeşte pe zi ce trece. Dar aceasta nici pe departe nu corespunde realităţii. Majoritatea cetăţenilor trăiesc la limita subzistenţei, pensiile şi salariile „primite la timp” nu acoperă nici valoarea coşului minim de consum.

Partidul Democrat din Moldova crede că în fiecare domeniu al politicii naţionale este necesară o abordare nouă şi distinctă, una care să difere mult de abordarea promovată de actuala guvernare comunistă. Acest pas este necesar pentru că fiecare cetăţean merită o viaţă mai bună, bătrînii noştri merită o bătrîneţe asigurată, iar copiii noştri merită un viitor fericit.

În fiecare domeniu Partidul Democrat va propune abordări noi şi distincte. Ştim că comuniştii vor să controleze totul şi toate, ştim că cei din dreapta vor să vîndă cît mai repede totul. Noi respingem şi una şi alta. Pentru că:

   1. Cetăţenii noştri merită salarii şi pensii care să le asigure o viaţă decentă.  Cei care muncesc nu pot fi săraci.

   2. Copiii noştri merită o educaţie mai bună, iar pedagogii merită o atenţie deosebită din partea statului. Investiţia în educaţie este baza unui viitor prosper a ţării noastre şi a tuturor cetăţenilor.

   3. Oamenii de afaceri şi agricultorii merită o susţinere reală. Vom asigura o creştere economică stabilă, o rată a inflaţiei joasă şi vom susţine în mod prioritar bussines-ul mic şi mijlociu pentru o dezvoltare dinamică şi competitivă.

   4. Merităm un sistem fiscal echitabil. Nu putem admite ca cei bogaţi să devină şi mai bogaţi pe spinarea celor săraci şi a cetăţenilor noştri care lucrează peste hotare.

   5. Merităm locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite.

   6. Merităm un sistem de sănătate eficient, de aceea trebuie să reducem cheltuielile de administrare şi creşterea cheltuielilor în favoarea pacienţilor pentru că sănătatea oamenilor este cea mai de preţ.

   7. Merităm drumuri reparate, gaz şi apă acolo unde este nevoie. Bunăstarea trebuie să ajungă şi în satul moldovenesc.

   8. Merităm o ţară fără corupţie pentru a reda cetăţenilor încrederea în stat şi în faptul că guvernul poate ajuta cetăţenii săi.

   9. Merităm ca puterea să fie mai aproape de cetăţean prin descentralizarea reală a administraţiei publice şi vom reda controlul cetăţenilor asupra finanţelor publice locale.

  10. Merităm să circulăm liber în ţările Uniunii Europene. Să deschidem  uşile Uniunii Europene pentru cetăţenii noştri.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE