Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa, a confirmat în cadrul unei emisiuni TV că legislaţia din R. Moldova deocamdată nu prevede o tehnică de calcul pentru impozitele fiscale în domeniul afacerilor, iar acest fapt duce la evaziunea fiscală a oamenilor din acest domeniu.   
„Este adevărat că există oameni de afaceri, care nu au venituri raportate la Fisc şi nu plătesc impozite. În experienţa mondială există mai multe metode indirecte care sunt aplicate de serviciile fiscale pentru a estima veniturile şi proprietăţile persoanelor, pentru ca, ulterior, să fie taxate. Noi, însă, abia la sfârşitul acestui an vom prezenta în Parlament un proiect de lege care ar prevedea toate tehnicile de calcul pentru a evita evaziunea fiscală. Aceasta nu se referă la remitenţele sau banii câştigaţi peste hotare, ci la mediul de afaceri care practică evaziunea fiscală”, a declarat ministrul. 
Potrivit luipolitica fiscală pentru anul 2011 este asemănătoare cu cea a anului precedent, însă au fost introduse unele modificări cu privire la majorarea cotei accizelor la tutun şi a produselor alcoolice tari. La fel, vor fi eliminate plafoanele pentru taxele locale, rămânând la discreţia administraţiei locale să stabilească nivelul acestor cote, conform standardelor europene de descentralizare financiară. 
Veaceslav Negruţa a mai declarat că în proiectul Bugetului pentru anul 2011 elemente revoluţionare nu există.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE