Fostul deputat a Partidului Democrat, Stella Jantuan, a fost numită  în funcția de consilier prezidențial pe probleme politice, relații cu autoritățile publice și societatea civilă. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele Maia Sandu.

Stella Jantuan are o experiență bogată în politică. Din 2005 și până în 2009, ea a fost consilierul fostului președinte al Parlamentului, Marian Lupu, ales în funcție de fracțiunea Partidului Comuniștilor din R. Moldova. După ce Marian Lupu a devenit liderul PD, Jantuan s-a alăturat formațiunii, devenind în 2009 deputat în Parlament și președintele comisiei parlamentare pentru drepturile omului și minorități. Stella Jantuan a deținut funcția de deputat până în 2014, iar ulterior nu s-a mai regăsit pe lista electorală a democraților controlat deja de Vladimir Plahotniuc.

Totodată, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic, este numit în funcția de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, începând cu data de 11 ianuarie 2023.

Cristina Gherasimov, care a deținut până acum această funcție, își va continua activitatea în calitate de consilieră în domeniul politicii externe și a integrării europene. Totodată, șeful statului a acceptat demisia consilierului pentru comunicare publică, purtătoarea de cuvânt al Preşedintelui Republicii Moldova, Sorina Ștefîrță.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE