Aeroportul Internațional Chișinău anunță inițierea unei noi licitații publice, a treia la număr, privind spațiile comerciale. Într-un comunicat de presă emis în dimineața zilei de miercuri, 29 mai curent, responsabilii anunță că licitația se va desfășura conform unor noi criterii.

„Divizarea licitației în două loturi, 1 lot Travel Retail (magazine) și al 2 -lea lot Food and Beverages (restaurante); Reducerea numărului de aeroporturi în care participanții trebuie să își demonstreze activitatea, de la 10 la 7 aeroporturi; Extinderea termenului contractului de locațiune de la 3 la 5 ani;

Criteriile obligatorii au fost reformulate, cu includerea explicațiilor suplimentare, fără a lăsa loc de interpretări. Comunicatul informativ urmează să fie publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova la data de 31 mai 2024 iar odată cu acesta va fi publicat și Caietul de sarcini pe pagina oficială a aeroportului: www.airport.md”, se menționează în comunicatul AIC.

Calendarul procesului de organizare a licitației publice este următorul:

⁠Depunerea cererilor pentru participare la licitație și vizitarea spațiilor: 1 iunie – 24 iunie 2024;

Examinarea dosarelor 25 iunie – 26 iunie 2024;

Desfășurarea licitației și anunțarea câștigătorului – 27 iunie 2024.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Prima licitație a fost anulată pe motiv că la concurs au depus dosarele doar două companii. Este vorba de firmele „LeBridge și Lagardere, ceea ce nu asigură o concurență suficientă”, anunța anterior ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu.

Ulterior, a fost anunțat un nou concurs, dar dosarul a fost depus doar de Lagardere, iar după prelungirea termenului de aplicare alte companii nu au vrut să participe la tender.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE