O mamă din raionul Şoldăneşti riscă să-şi piardă dreptul de a-şi creşte copilul deoarece în decurs de un an şi-a uitat fetiţa de trei ori în diferite locuri. Ultima dată s-a întîmplat pe data de 11 iulie, cînd un tînăr a găsit fetiţa de 11 luni în faţa discotecii din satul Cuhureşti (Floreşti). A dus-o acasă la maică-sa, apoi a alertat organele de conducere, se arată într-un comunicat al Avocatul Copilului.
Veaceslav Leşan, specialistul principal în problemele drepturilor copilului la Direcţia generală de Învăţămînt din Şoldăneşti a declarat că mama, în vîrstă de 29 de ani, are un comportament amoral, nu are un loc de muncă şi consumă alcool în cantităţi mari.
“Ea şi-a mai abandonat copilul de două ori, prima dată uitînd-o pe malul iazului din Cotiujenii Mari, în noiembrie, cînd fetiţa avea doar trei luni”, a spus Leşan. Potrivit specialistului, “fetiţa s-a aflat mai mult în grija bunicii, întrucît mama dispărea cu săptămânile. Dar nici la bunici copilul nu a avut parte de un mediu favorabil, deoarece şi aceştia consumă alcool, iar scandalurile se ţin lanţ în familie”.
Din acest motiv, Leşan pledează pentru plasarea copilului “într-o familie străină, care să nu aibă contact frecvent cu familia biologică, ca ea să nu crească şi să nu ajungă ca şi mama ei”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE