UPDATE (14.50): Iurie Ciocan, Secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), a declarat în cadrul şedinţei de lucru a CEC că data înmânării mandatelor este stabilită preventiv şi s-ar putea schimba. “Sunt câteva chestiuni legate de confecţionarea legitimaţiilor şi stabilirea sălii. Probabil va fi ca şi data trecută în incinta sălii Guvernului, dar trebuie coordonat totul şi de publicat”, a precizat Ciocan.

“Pentru confecţionarea legitimaţiilor sunt necesare 2-3 zile şi cred că ne vom încadra în timp”, a mai spus Eugen Ştirbu, preşedintele CEC.        

”În data de 28 august se va desfășura prima ședință a Parlamentului. Totuși, cred că alegerea şefului statului va fi posibilă pe 10 septembrie", a spus Filat.
Amintim că noua coaliție Alianța pentru Integrare Europeană formată din 4 partide politice anticomuniste a acumulat la alegerile anticipate din 29 iulie, 53 de mandate. Pentru alegerea conducerii parlamentului şi guvernului sunt necesare 52 de voturi, pentru alegerea președintelui țării cele 4 partide mai au nevoie de 8 voturi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE