Cei patru lideri ai coaliţiei liberal-democrate sunt de părere că data de 28 august este una întârziată pentru convocarea primei şedinţe a Parlamentului ales la 29 iulie.
“Prin stabilirea acestei date, Voronin a demonstrat intenţia lui de a rămâne cât mai mult în funcţie”, a declarat, marți, 18 august presei, liderul PL, Mihai Ghimpu.
În opinia liderului PLDM, Vald Filat, “Voronin s-a folosit şi acum de legislaţie, pentru că este ultima dată posibilă pentru a convoca parlamentul nou-ales.” Voronin vrea ca şi la 27 august, de Ziua Independentei, să fie şef de stat şi preşedinte de Parlament”, a menţionat Filat.
“Este o dată cam târzie. Data ar fi trebuit stabilită mai devreme pentru că avem o situaţie politica şi economică tensionată”, a spus la rândul său, liderul PD, Marian Lupu.
Şi liderul AMN, Serafim Urechean a spus că deşi este o dată târzie, aceasta este ultima când comuniştii mai pot lua decizii.
Amintim că preşedintele în exerciţiu. Vladimir Voronin a semnat astăzi, decretul privind convocarea primei şedinţe a Parlamentului la 28 august curent.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE