Numărul de migranți care au intrat ilegal în UE este în creștere, potrivit Frontex, agenția pentru poliția de frontieră și garda de coastă a blocului, scrie Agerpres.

În primele 11 luni ale anului 2022, aproximativ 308.000 de persoane au trecut ilegal frontierele externe ale UE, o creștere de 68% față de aceeași perioadă în 2021 și cel mai înalt nivel după 2016, a anunțat Frontex în această săptămână.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) a ONU, aproape 2.000 de migranți au murit în timp ce încercau să ajungă în Europa prin Marea Mediterană în acest an.

În ciuda apelurilor din partea ONU către UE de a proteja mai bine refugiații, mai mulți lideri cer intensificarea măsurilor pentru a reduce imigrația ilegală.

Cancelarul austriac Karl Nehammer, de exemplu, a chemat UE să finanțeze construcția de garduri de frontieră în România, Bulgaria și Ungaria, potrivit DPA.

Între timp, noul guvern de extremă dreaptă al Italiei a făcut campanie pe baza promisiunii de a bloca sosirile migranților pe mare și pentru a sprijini instalarea de tabere de migranți în Africa.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE