Norvegianul, Casper Ruud a reușit meciul carierei și l-a învins în premieră pe Novak Djokovic. Ruud a acces în marea finală de la Monte Carlo, pe care o va disputa în compania lui Stefanos Tsitsipas.

Casper Ruud, al 10-lea jucător al lumii, l-a învins în premieră pe sârb, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 18 minute de joc. Ruud a scris istorie prin acest succes, devenind primul tenismen norvegian din 1973 care învinge un lider mondial.

Djokovic și Ruud s-au întâlnit azi pentru a șasea oară în circuitul mondial masculin, sârbul având acum 5-1.

Până azi, norvegianul nu reușise să-i ia lui Djokovic nici măcar un set. Nole a jucat toată săptămâna sub nivelul cu care ne-a obișnuit, iar azi nu a mai avut forța de a reveni, așa cum a făcut de atât de multe ori în trecut.

Djokovic a vorbit despre sentimentele sale imediat după ce a pierdut la Monte Carlo în fața lui Ruud: „Bineînțeles, sunt dezamăgit să pierd un astfel de meci. A fost foarte strâns. Îl felicit pe Casper, a jucat foarte bine, mai ales la începutul primului și celui de-al treilea set. Am avut oportunitățile mele, dar ultimul game nu a fost foarte bun. Multe greșeli neforțate, iar el a fost solid până la ultimul punct. Merită victoria. Jocul meu a avut suișuri și coborâșuri. Lucrul pozitiv este că am reușit să revin după ce am pierdut primul set și să găsesc forță în jocul meu, așa că iau lucruri pozitive de la acest turneu, dar bineînțeles că sunt dezamăgit de înfrângere", a transmis Nole la conferința de presă.

Pentru Ruud, aceasta a fost prima victorie în fața unui lider mondial, prima în fața lui Djokovic, califciându-se de asemenea în prima lui finală Masters 1000. În prima semifinală, Stefanos Tsitsipas, dublu campion la Monte Carlo, l-a învins pe Jannik Sinner în trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 39 de minute de joc. Grecul se va lupta pentru al treilea său titlu la Monaco, după cele câștigate în 2021 și 2022.

Chiar dacă a pierdut meciul din semifinale de la Monte Carlo Novak Djokovic va rămâne începând de luni numărul 1 mondial. Sârbul a acumulat câteva sute de puncte, suficient să se distanțeze de Sinner și Alcaraz, ambii vor intra în competiție la turneeul ATP 500 de la Barcelona, care începe luni 15 aprilie.

Acum, sârbul se concentrează pe turneul Masters 1000 de la Madrid, pentru care mai are la dispoziție 10 zile să se pregătească. Comparativ cu anul trecut, sezonul pe zgură începe mai bine pentru sârb, dar lipsa trofeelor începe să-i atragă atenția lui Novak, care se gândește deja la următorul turneu, după ce a părăsit competiția de la Monte Carlo mai devreme decât își dorea.

ATP Masters 1000 Monte Carlo se desfășoară în perioada 7-14 aprilie pe zgură și oferă premii totale în valoare de 5.950.575 de dolari. Campionul en-titre este rusul Andrey Rublev, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 11.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE