Novak Djokovic învingător la Wimbledon în fața australianului Nick Kyrgios 4-6, 6-3, 6-4, 7-6. Sârbul, câștigă al patrulea titlu consecutiv la Wimbledon și îl egalează pe americanul Pete Sampras la numărul de trofee adjudecate în Grand Slam-ul londonez. Doar Roger Federer, cu 8 titluri la Wimbledon îi devansează pe cei doi.
Pentru tenismenul australian, Nick Kyrgios (27 de ani, 40 ATP) care a avut tur liber în semifinale după retragerea lui Rafa Nadal, a fost prima finală de Grand Slam din carieră, iar Novak Djokovic (35 de ani, 3 ATP) ajunge la 21 de titluri de mare șlem în Era Open.
Djokovic nu a mai fost învins pe Terenul Central de la finala Wimbledon din 2013, când a cedat în trei seturi, scor 6-4, 7-5, 6-4, în fața scoțianului Andy Murray.
De atunci, sârbul a adunat 38 de succese consecutive pe Terenul Central, un șir mai lung decât orice serie înregistrată de Rafael Nadal pe Arena Philippe-Chatrier, de la Roland Garros.
După turneul de la Wimbledon lumea sportului alb se va muta peste ocean, acolo unde la sfărșitul lunii august vor începe o serie turnee de masters pe hard. E vorba de competițiile de la Montreal, Toronto și Cincinnati, după care în perioada 29 august-11 septembrie va avea loc ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.
Experții în tenis spun că Novak Djokovic, este în pericol să rateze US Open. La ora actuală, străinii nevaccinați nu pot intra pe teritoriul SUA, gazda ultimului turneu major din 2022, iar sârbul nu intenționează să se vaccineze pentru a participa la competiția de Grand Slam de pe hardul American.
„Va trebui să aștept și să văd. Mi-ar plăcea să merg în State. Însă astăzi acest lucru nu este posibil. Nu sunt prea multe lucruri pe care pot să le mai fac. Adică, chiar depinde de guvernul Statelor Unite să ia o decizie dacă permite sau nu persoanelor vaccinate să intre în țară”, declara sârbul în marja turneului de la Wimbledon.
În ianuarie, fostul lider ATP – care ar fi avut COVID-19 de două ori – a fost expulzat din Australia chiar înainte de începutul primului turneu Grand Slam, Australien Open deoarece nu era vaccinat. Mai mult, în martie, sârbului nu i s-a permis să meargă la turneele masters din SUA, cel de la Indian Wells și Miami.
Clasamentul titlurilor de mare șlem cucerite all-time
Rafael Nadal, 22 de trofee
Novak Djokovic, 21 de trofee
Roger Federer, 20 de trofee

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE