Actualul președinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu a declarat, miercuri, 17 iunie că a venit în PDM cu o nouă componență pentru a-l îmbogăți cu noi valori.   
”Pe această durată de timp am purtat discuții și cu alte partide, dar gândesc că această alegere este cea mai bună, deoarece sunt sigur că mesajul pe care l-am lansat în declarația din 10 iunie, atunci când am plecat din PCRM, anume echipa PDM a fost cea care a înțeles cel mai bine mesajul”, a menționat Lupu.
În același context, Marian Lupu, a subliniat că ”în ultimii 17, 18 ani nu s-a mai văzut undeva să se producă benevol la inițiativa liderului de partid o propunere care vizează o schimbare de generație la cârma partidului. Acest lucru în modul în care se întâmplă acum nu a avut loc în R. Moldova”.
În ședința consiliului național desfășurată astăzi, membrii Partidului Democrat au aprobat unanim lista electorală. ”Vă asigur că vom avea o echipă de noi oameni care vin din diferite sectoare neguvernamentale, mediu de afaceri, oameni pregătiți cu bună experiență pentru societate”, a spus Dumitru Diacov.
1.Marian Lupu, președinte
2.Valeriu Lazăr, ex-ministrul Economiei
3.Igor Corman, ex-ambasador al R. Moldova la Berlin, vice președintele partidului
4.Andrei Popov, președintele Asociației pentru Politică Externă
5.Adrian Candu
6.Dumitru Diacov, ex președinte PD
7.Oleg Serebrian, membru PD
8.Cristina Andrievschi, desfășoară activitatea în domeniu de afaceri
9. Alexandru Stoianoglo, ex-vice-procuror General
10.Marcel Răducanu, membru PD, fost deputat
11.Valeriu Guma, membru PD, fost deputat
12.Valentina Buliga, membru PD, fost deputat
13.Stela Jantuan, fost consilier a lui Lupu
14.Oleg Sârbu, membru PD
15.Oazu Nantoi, vicepreședinte PD
16.Mariana Zolotco, fost consilier a lui Lupu
17.Valentina Stratan, membru PD, fost deputat
18. Gheorghe Arpente etc.
”În această campanile electorală vom miza pe forța înțelepciunii, pe arta compromisului, categoric nu accept metode de corupere politică, metode de presiune”, a ținut să menționeze noul președinte PDM.
La întrebarea dacă va face o coaliție cu PCRM în această campanie electorală, Lupu a răspuns ”eu cred că acest proiect care vine cu obiective destul de importante sunt mai mult ca sigur că va aduce propriile candidaturi și pentru funcția de șef de stat și pentru cea de prim ministru și funcția de șef de parlament”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE