Premierul interimar, Natalia Gherman, a solicitat în debutul ședinței de astăzi pregătire din partea instituțiilor de stat, pentru a face față mai bine căldurilor toride din această perioadă estivală, anunță Politik.md.
În acest sens, șefa interimară a Guvernului a cerut ministrului de Afaceri Interne, Oleg Balan, să informeze care au fost măsurile întreprinse de autorități cu privire la protecția cetățenilor. „Au fost puse la dispoziție 9 corturi, care activau de la orele 12:00 până la 18:00, pentru a asigura populația cu apă potabilă. În această vară au fost deserviți peste 30 de mii de cetățeni. În unele locații sunt și medici, în cazul în care e nevoie de acordarea primului ajutor”, a declarat Oleg Balan.
„Pentru prevenirea și limitarea efectelor fenomenelor meteorologice anunțate, vreau să mă adresez către reprezentanții mijloacelor mass-media, în special radioul și televiziunea publică, să informeze periodic cetățenii despre recomandările primite de la Ministerul Sănătății pentru perioada cu temperaturi ridicate. În mod deosebit, să fie amplu mediatizate recomandările pentru prevenirea apariției de îmbolnăviri în rândul copiilor din grădințe și tabere de vară”, a subliniat Natalia Gherman.
De asemenea, și viceministrul Sănătății, Octavian Grama, a informat că toate instituțiile medicale, inclusiv secțiile de boli infecțioase, sunt pregătite să facă față numărului mare de persoane care au nevoie de ajutor medical de urgență în perioada caniculei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE