Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat, în luna martie, 94 de obiecte explozive în localităţile din raioanele Căuşeni, Ştefan-Vodă, Rezina, Soroca, Orhei şi Ungheni.
Potrivit locotenent-colonelului Serghei Chilivnic, Şef Serviciu Geniu, Comandamentul Forţe Terestre, recent, grupul de genişti din Batalionul de Geniu de la Negreşti, condus de căpitanul Alexandru Procopciuc, s-a deplasat în raionul Căuşeni, unde au neutralizat un arsenal de muniţii. Cele 60 de obiecte explozive — 12 proiectile de artilerie, calibru 76 mm, două grenade de mână, 46 de cartuşe de diferit calibru, din cel de-al Doilea Război Mondial — au fost găsite în padurea din vecinătatea satului Plop-Ştiubei.
Tot în luna martie, geniştii din Brigada „Moldova” din Bălţi au nimicit 13 proiectile de artilerie, calibru 37 mm, în satul Păpăuţi, raionul Rezina. Muniţiile de origine germană au fost depistate în timpul lucrărilor agricole în grădina unui localnic. Geniştii au transportat proiectilele într-un loc sigur, unde le-au dezamorsat în condiţii de maximă securitate.
De notat că de la începutul anului, geniştii Armatei Naţionale au avut 34 de ieşiri în diferite localităţi ale ţării, unde au distrus 112 obiecte explozive.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE