O ninsoare abundentă a căzut în ultimele 24 de ore la Moscova, perturbând traficul aerian şi dând naştere la haos pe şosele, informează AP, citată de antena3.ro.

O sursă din Primăria Moscovei a declarat că de aproximativ jumătate de secol nu a mai existat o astfel de ninsoare în capitala Rusiei în luna noiembrie.
Ninsoarea a început să cadă încă de miercuri, iar stratul de zăpadă a ajuns chiar şi la 16 cm, meteorologii avertizând că aceasta poate continua până vineri dimineaţă.
Administraţia municipală şi-a pus în acţiune toate serviciile de întreţinere a drumurilor, 12.000 de unităţi de utilaje de deszăpezire aflându-se joi dimineaţă pe străzile capitalei şi în suburbii, dar ninsoarea abundentă a paralizat practic întreaga circulaţie în Moscova şi la periferii.
De asemenea, peste 70 de curse au înregistrat întârzieri sau au fost amânate pe aeroportul Domodedovo, iar Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Moscova a fost nevoit, miercuri noapte, să emită alertă de furtună din cauza vântului puternic, a ninsorilor şi a viscolului.
Totuşi, joi dimineaţă lucrurile au revenit la normal, toate cele trei aeroporturi moscovite funcţionând la capacitate maximă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE