Bucăți de sicrie și oseminte umane scoase la lumina zilei. De această priveliște au avut parte mai mulți locuitori ai orașului Basarabeasca, după ce compania Moldtelecom a început construcția unui turn de telecomunicații, pe teritoriul cimitirului părăsit situat în sectorul Jucovschii.
În timpul săpăturilor groapei de fundație aici au fost descoperite oseminte ale oamenilor și bucăți de sicrie. În pofida imaginilor înspăimântătoare, constructorii nu și-au încheiat misiunea până când în stradă nu au ieșit nemultumiți locuitorii străzilor din apropiere, relatează postul BasTV.
Veniți la locul cu pricina polițiștii au calificat incidentul drept act de vandalism. Decizia cu privire la alocarea acestui teren pentru instalarea unui turn de telecomunicații a fost adoptată în luna aprilie anul curent la ședinta Consiliului orășenesc, a precizat primarul orașului Nicolae Nicolaev.
Potrivit lui, Comisia funciară din cadrul Consiliului a stabilit clar care este terenul destinat lucrărilor însă angajații Moldtelecomului au confundat locul. Edilul a declarat că a vorbit cu șeful Moldtelecomului de la Basarabeasca și i-a adus la cunoștință acest caz.
Primarul a promis că cimitirul va fi sfințit iar osemintele oamenilor reînhumate la locul inițial. Pentru instalarea antenei va fi alocat teritoriu în altă zonă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE