În R. Moldova tehnologia 4G a fost deja testată  în septembrie 2010, pe când în România aceste servicii vor fi lansate în următorii 3-5 ani, anunţă Mediafax.ro
Potrivit sursei, şeful Alcatel-Lucent România, Raoul Ros a subliniat luni, 21 februarie, că Orange Moldova ar putea lansa comercial acest tip de servicii, spre finele acestui an sau la începutul anului 2012.
„În România tehnologia de comunicaţii din generaţia a patra (4G LTE) va introdusă în următorii 3-5 ani şi va permite operatorilor să facă faţă creşterii exponenţiale a traficului de date mobile şi să îşi diminueze costurile operaţionale. Pentru ca tehnologia 4G să devină comercială trebuie îndeplinite trei condiţii, şi anume: terminale specifice, cerere din partea clienţilor şi alocarea benzilor de frecvenţă”, a declarat Ros.
Şeful Alcatel-Lucent România a efectuat în acest sens astăzi, pentru prima dată în România, o demonstraţie publică a capabilităţilor tehnologiei 4G LTE.  Aceasta permite transferuri de date la viteze de până la 100 MB/s într-o reţea radio în comparaţie cu reţelele actuale ale operatorilor locali cu viteze de până la 21,6 MB/s.
Viteza ridicată de transfer a datelor va permite operatorilor să furnizeze prin 4G LTE servicii de video streaming de înaltă definiţie (HD), supraveghere video HD, videoconferinţă HD cu apel video şi apel mobil, jocuri online, acces Internet în bandă largă şi aplicaţii bazate pe media portal, mai scrie Mediafax.ro.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE