jurnalul.roMinistrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut marți, 9 februarie o întrevedere cu delegaţia Comisiei pentru Politică Externă şi Integrare Europeană a Parlamentului din Republica Moldova, condusă de Igor Corman, preşedintele Comisiei.
Discuţiile au abordat temele majore ale relaţiei bilaterale, cu accent pe susţinerea eforturilor Republicii Moldova pentru apropierea de Uniunea Europeană, potrivit MAE român.
Ministrul român de Externe a subliniat importanţa dialogului interparlamentar bilateral, care canalizează la un nivel politic apropierea dintre comunităţi.
În percepţia şefului diplomaţiei române, unitatea coaliţiei de guvernare Alianţa pentru Integrare Europeană este determinantă pentru aplicarea reformelor necesare apropierii de UE. Totodată, demnitarul român a insistat pentru implementarea neîntârziată a proiectelor convenite în cursul vizitei din ianuarie 2010 a preşedintelui Traian Băsescu în Republica Moldova, atât în ceea ce priveşte cooperarea economică, cât şi cadrul juridic bilateral.  
„O coaliţie solidă la Chişinău va oferi interlocutorilor europeni, inclusiv României, garanţia unui partener angajat în implementarea măsurilor de reformă necesare pentru transformarea Republicii Moldova. Rezultatele reformei vor fi cele mai puternice argumente ale României şi statelor membre UE care sprijină o relaţie substanţială între Chişinău şi Bruxelles, în ceea ce priveşte progresul negocierilor pentru Acordul de Asociere şi perspectiva deschiderii discuţiilor pentru Acordul Cuprinzător de Liber Schimb şi începerea dialogului pentru liberalizarea vizelor”, a declarat presei ministrul Teodor Baconschi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE